Translate

22 Mayıs 2015 Cuma

ÇİLEKLİ İRMİKLİ TART


  Yaz aylarının hafif lezzetlerinden irmik tatlısının çilekle buluşması.Hafif ve lezzetli bu tatlıyı benimkiler bir günde bitirdi.Sunum olarak da hoş olan bu tatlıyı deneyin....


Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • 1 kase çilek
  • 1 paket tart jölesi

Yapılışı:
  • Süt tencereye alınır.
  • İrmik,nişasta,toz şeker ve vanilya eklenip karıştırılır.
  • Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Ters çevrilince ortası çukur kalacak bir kalıp suyla ıslatılır.
  • Muhallebi bu kalıba dökülür.
  • Ilıyınca buzdolabına alınıp 1 saat bekletilir.
  • Çilekler küp küp doğranır.
  • Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır.
  • Kalıp ters çevrilir.
  • Çilekler çukur kısma yayılır.
  • Üzerine tart jölesi dökülüp buzdolabında 1-2 saat bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder