Yaz aylarının hafif lezzetlerinden irmik tatlısının çilekle buluşması.Hafif ve lezzetli bu tatlıyı benimkiler bir günde bitirdi.Sunum olarak da hoş olan bu tatlıyı deneyin....
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
Yapılışı:
- Süt tencereye alınır.
- İrmik,nişasta,toz şeker ve vanilya eklenip karıştırılır.
- Koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Ters çevrilince ortası çukur kalacak bir kalıp suyla ıslatılır.
- Muhallebi bu kalıba dökülür.
- Ilıyınca buzdolabına alınıp 1 saat bekletilir.
- Çilekler küp küp doğranır.
- Tart jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır.
- Kalıp ters çevrilir.
- Çilekler çukur kısma yayılır.
- Üzerine tart jölesi dökülüp buzdolabında 1-2 saat bekletilip servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder