Translate

14 Mayıs 2015 Perşembe

SOYA SOSLU MANTARLI TAVUK


  Mantar protein bakımından zengin bir sebzedir.Sıklıkla tüketmeye çalışıyorum.Tavuk ve ete ayrı bir lezzet katıyor.Soya sosuyla da harika bir lezzet oldu.


Malzemeler:
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 400 gram(1 paket)kültür mantarı
  • 1 orta boy kuru soğan 
  • 1 büyük yeşil biber
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şalça
  • Tuz,karabiber,toz kişniş,köri,kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı:
  • Tavuk eti küp küp doğranır.
  • Mantarlar dilimlenir.
  • Wok tavaya zeytinyağı eklenip ısıtılır.
  • Mantarlar eklenip suyu çekene kadar kavrulur.
  • Tuz ve köri eklenip karıştırılarak 2-3 dakika daha kavrulup ocak kapatılır.
  • Döküm tava ısıtılıp çok az zeytinyağı eklenir.
  • Tavuk etleri eklenerek suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Soğan piyazlık biber de ince doğranır.
  • Tavuklara biraz daha zeytinyağı eklenip soğan ve biberler tavaya alınır.
  • Soğan ve biberler kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Kavrulan mantarlar da eklenip karıştırılır.
  • Yarım bardak kaynar su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • En son soya sosu eklenip 1-2 dakika pişirilir
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder