Mantar protein bakımından zengin bir sebzedir.Sıklıkla tüketmeye çalışıyorum.Tavuk ve ete ayrı bir lezzet katıyor.Soya sosuyla da harika bir lezzet oldu.
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 400 gram(1 paket)kültür mantarı
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 büyük yeşil biber
- Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şalça
- Tuz,karabiber,toz kişniş,köri,kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı soya sosu
Yapılışı:
- Tavuk eti küp küp doğranır.
- Mantarlar dilimlenir.
- Wok tavaya zeytinyağı eklenip ısıtılır.
- Mantarlar eklenip suyu çekene kadar kavrulur.
- Tuz ve köri eklenip karıştırılarak 2-3 dakika daha kavrulup ocak kapatılır.
- Döküm tava ısıtılıp çok az zeytinyağı eklenir.
- Tavuk etleri eklenerek suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Soğan piyazlık biber de ince doğranır.
- Tavuklara biraz daha zeytinyağı eklenip soğan ve biberler tavaya alınır.
- Soğan ve biberler kavrulduktan sonra salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Kavrulan mantarlar da eklenip karıştırılır.
- Yarım bardak kaynar su eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- En son soya sosu eklenip 1-2 dakika pişirilir
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder