Oldukça faydalı olmasının yanında çeşit çeşit yemeklerininde yapıldığı bir sebzedir karnabahar..Bu sefer sofralarımızda salata olarak yerini aldı.Oldukça pratik bir tarif.Biber közlemek istemezseniz hazır konserve biberleri de kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 küçük karnabahar
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 adet limon
- Tuz
- Maydanoz
- 2 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
- Karnabahar çiçeklerine ayrılıp haşlanır.
- Süzüldükten hemen sonra soğuk sun içine atılıp tekrar süzülür.
- Karıştırma kabına karnabaharlar alınır.
- Kornişon,köz biberler ve maydanoz doğranır
- Karıştırma kabına eklenir.
- Limonun suyu,zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder