Translate

17 Mayıs 2015 Pazar

KÖZ BİBERLİ KARNABAHAR SALATASI


  
   Oldukça faydalı olmasının yanında çeşit çeşit yemeklerininde yapıldığı bir sebzedir karnabahar..Bu sefer sofralarımızda salata olarak yerini aldı.Oldukça pratik bir tarif.Biber közlemek istemezseniz hazır konserve biberleri de kullanabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 1 küçük karnabahar
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • Tuz 
  • Maydanoz
  • 2 kaşık zeytinyağı

Yapılışı:
  • Karnabahar çiçeklerine ayrılıp haşlanır.
  • Süzüldükten hemen sonra soğuk sun içine atılıp tekrar süzülür.
  • Karıştırma kabına karnabaharlar alınır.
  • Kornişon,köz biberler ve maydanoz doğranır
  • Karıştırma kabına eklenir.
  • Limonun suyu,zeytinyağı ve tuz eklenerek karıştırılır.
  • Servis tabağına alınıp servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder