Sofralarınızda lezzet patlaması yaşayacağınız bir tarif.Davet sofralarınız için ideal bir yemek.Mutlaka deneyin.
Malzemeler:
- 4 dilim antrikot
- 1 kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- yarım çay bardağı süt
- 2 diş sarımsak
- Karabiber,kuru biberiye,toz kişniş
Garnitürü İçin:
- 1 paket kültür mantarı
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber,kırmızı pul biber,köri
- 3 adet orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz şeker,1 yemek kaşığı sirke,tuz ,karabiber(soğanı sotelemek için)
Yapılışı:
- Antrikot dilimleri ince uzun doğranıp karıştırma kabına alınır.
- Soğan rendelenip suyu ete eklenir.
- Süt,zeytinyağı,rendelenmiş sarımsak ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Bu şekilde en az 2 saat en fazla bir gece dolapta bekletilir.(Marine edilir.)
- Garnitür için mantarlar doğranır.
- Zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber ve köri eklenip 2-3 dakika daha kavrulur.
- patates ve havuçlar kızartmalık doğranır.
- 2-3 kaşık zeytinyağ,karabiber,kırmızı pul biber eklenip harmanlanır.
- 180 derece fırında yumuşayana kadar pişirilir.
- Kuru soğanlar halka doğranır.
- Tavaya zeytinyağ alınıp ısıtılır.
- Soğanlar 2-3 dakika sotelenir.
- Toz şeker,sirke,tuz ve karabiber eklenir.
- Soğanlar renk değiştirene ve yumuşayana kadar sotelenir.
- Döküm tava ısıtılır.
- Az miktarda zeytinyağı eklenir.
- Etler eklenip sotelenir.
- En son tuz ve baharatlar eklenip 2-3 dakika daha sotelenir.
- Etler ve garnitürler tabağa alınıp servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder