Translate

5 Haziran 2015 Cuma

FASULYE DİBLESİ


  Taze fasulyeyle farklı bir tarif arayanlar için lezzetli bir alternatif.Yanında salata,ayranla harika oluyor.Mutlaka deneyin.


Malzemeler:
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 2 iri domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı pirinç
  • Tuz,karabiber,kişniş,kırmızı pul biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
  • Pirinçler ılık suda ıslatılır.
  • Taze fasulye ayıklanıp 1 santim kalınlığında doğranır.
  • Soğan ve biber yemeklik doğranır.
  • Zeytinyağ tencereye alınıp (ben döküm tencere kullandım) ısıtılır.
  • soğan ve biber eklenip kavrulur.
  • Fasulyeler eklenip rengi değişene kadar kavrulur.
  • Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
  • Domateslerin kabuğu soyulup minik küpler halinde doğranıp tencereye eklenir.
  • 1-2 dakika kavrulur.
  • Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Fasulyelerin üstünü geçecek kadar su eklenir.
  • Fasulye yumuşayana kadar pişirilir.(suyunu tam çekmeyecek.Tencerede 1-1.5 su bardağı kadar su kalmalı)
  • Pirinçlerin suyu süzülüp tereyağında kavrulup fasulyelere eklenir.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Altı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
  • Ilık olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder