Taze fasulyeyle farklı bir tarif arayanlar için lezzetli bir alternatif.Yanında salata,ayranla harika oluyor.Mutlaka deneyin.
Malzemeler:
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 kuru soğan
- 1 tane yeşil biber
- 2 iri domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz,karabiber,kişniş,kırmızı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Pirinçler ılık suda ıslatılır.
- Taze fasulye ayıklanıp 1 santim kalınlığında doğranır.
- Soğan ve biber yemeklik doğranır.
- Zeytinyağ tencereye alınıp (ben döküm tencere kullandım) ısıtılır.
- soğan ve biber eklenip kavrulur.
- Fasulyeler eklenip rengi değişene kadar kavrulur.
- Salça eklenip kavurmaya devam edilir.
- Domateslerin kabuğu soyulup minik küpler halinde doğranıp tencereye eklenir.
- 1-2 dakika kavrulur.
- Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Fasulyelerin üstünü geçecek kadar su eklenir.
- Fasulye yumuşayana kadar pişirilir.(suyunu tam çekmeyecek.Tencerede 1-1.5 su bardağı kadar su kalmalı)
- Pirinçlerin suyu süzülüp tereyağında kavrulup fasulyelere eklenir.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Altı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
- Ilık olarak servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder