Besleyici,lezzetli bir çorba.Genelde hasta çorbası olarak yapılır.(Ben öyle biliyorum.) Servis esnasında limon ilavesi lezzetine lezzet katar...
Malzemeler:
- 3 tane tavuk baget
- 1 su bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1.5 su bardağı domates rendesi
- 6 su bardağı tavuk suyu
- Tuz,kırmızı toz biber,karabiber,kuru nane
Yapılışı:
- Tavuk bagetler haşlanır.(suyunu dökmeyin çorbada kullanılacak)
- Ilıyınca didiklenip kenara ayrılır.
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağ alınır.
- Salça eklenip kavrulur.
- Rendelenmiş domates eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tuz,kırmızı toz biber ve karabiber eklenip karıştırılır.
- Tavuk suyu eklenip suyun kaynaması beklenir.
- Tavuk suyu kaynayınca şehriye ve didiklenmiş tavuklar eklenir.
- Şehriyeler yumuşayana kadar çorba pişirilir.(suyu eksik gelirse su eklenir)
- Kapatmaya yakın kuru nane eklenir.
- 5 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder