Translate

22 Ağustos 2014 Cuma

TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI


Besleyici,lezzetli bir çorba.Genelde hasta çorbası olarak yapılır.(Ben öyle biliyorum.) Servis esnasında limon ilavesi lezzetine lezzet katar...


Malzemeler:
  • 3 tane tavuk baget
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı domates rendesi
  • 6 su bardağı tavuk suyu 
  • Tuz,kırmızı toz biber,karabiber,kuru nane


Yapılışı:
  • Tavuk bagetler haşlanır.(suyunu dökmeyin çorbada kullanılacak)
  • Ilıyınca didiklenip kenara ayrılır.
  • Tencereye zeytinyağı ve tereyağ alınır.
  • Salça eklenip kavrulur.
  • Rendelenmiş domates eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tuz,kırmızı toz biber ve karabiber eklenip karıştırılır.
  • Tavuk suyu eklenip suyun kaynaması beklenir.
  • Tavuk suyu kaynayınca şehriye ve didiklenmiş tavuklar eklenir.
  • Şehriyeler yumuşayana kadar çorba pişirilir.(suyu eksik gelirse su eklenir)
  • Kapatmaya yakın kuru nane eklenir.
  • 5 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder