Aslında bir Mersinli olarak geç kalmış bir tarif. Mersin'e özel ama birçok yerde rastlayacağınız bu lezzeti evde yapmak ister misiniz?...Ben herşeyi hazırladım pişirmesini sevgili kocacım yaptı.Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.Ellerine sağlık...
Malzemeler:
- 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600gram)
- Haşlamak için su
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
- Lavaş ekmeği(fırında yaptırdım)
İçine Koymak İçin:
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 domates
- Maydanoz,Tuz
Yapılışı:
- Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
- Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır.
- Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
- Tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır.
- Domatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlanır.
- Haşlanan tavukların suyu süzülür.
- Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
- Yağa baharatlar eklenip karıştırılır.(Yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor)
- Porsiyonluk olarak haşlanmış tavuklar eklenip kavrulur.
- Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
- Lavaş serilip kavurduğumuz domates ve soğan yayılır.
- Üstüne tavuk konulur.
- Dürüm yapılıp servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder