Çok pratik ve lezzetli bir tatlı...
Malzemeler:
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
Şerbeti İçin:
- Öncelikle şerbeti hazırlanır.Bunun için su ve şeker tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Yağ eklenip karıştırılır.
- Galeta unu ve hindistan cevizi eklenip karıştırılır.
- En son ceviz eklenip karıştırılır.(kekin kıvamı koyu olacak)
- Yağlanmış borcam veya 26 cm'lik kelepçeli kalıba dökülüp 160 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kek fırından çıktıktan sonra ılınmış şerbet dökülür.
- Kreması için krem şanti haricindeki malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Kremanın ilk sıcaklığı çıkınca krem şanti eklenip karıştırılır.
- Krema tatlını üstüne dökülür.
- Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletilip servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder