Translate

18 Ağustos 2014 Pazartesi

TAVADA PİZZA


  Bu pratik pizzayı mutlaka denemelisiniz.Kahvaltı,beş çayları,öğle öğünleri için değerlendirebileceğiniz pratik bir lezzet....

Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos İçin:
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kekik
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
Üzeri İçin:
  • Sosis
  • Sucuk
  • Domates
  • Biber
  • Zeytin (zevkinize göre malzeme ekleyip çıkarabilirsiniz)
  • Kaşar rendesi

Yapılışı:
  • Üzeri için malzemeler doğranıp karıştırılır.(kaşar rendesi hariç)
  • Ketçap,yağ,kekik ve reyhan karıştırılıp dos hazırlanır.
  • Un,karbonat ve tuz karıştırma kabına alınır.
  • Yoğurt ve sıvı yağ eklenip yoğrulur.
  • Hafif cıvık bir hamur elde edilir.
  • Tava tereyağla yağlanır.
  • Hamur tavaya yayılır.
  • Üzerine  sos sürülür.
  • Doğradığımız malzemeler yayılır.
  • En üste kaşar rendesi serpiştirilir.
  • Küçük ocakta kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak pişirilir.

  • Ilıyınca dilimlenip servis edilir.
  • Afiyet olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder