Bu pratik pizzayı mutlaka denemelisiniz.Kahvaltı,beş çayları,öğle öğünleri için değerlendirebileceğiniz pratik bir lezzet....
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kekik
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
Üzeri İçin:
- Sosis
- Sucuk
- Domates
- Biber
- Zeytin (zevkinize göre malzeme ekleyip çıkarabilirsiniz)
- Kaşar rendesi
Yapılışı:
- Üzeri için malzemeler doğranıp karıştırılır.(kaşar rendesi hariç)
- Ketçap,yağ,kekik ve reyhan karıştırılıp dos hazırlanır.
- Un,karbonat ve tuz karıştırma kabına alınır.
- Yoğurt ve sıvı yağ eklenip yoğrulur.
- Hafif cıvık bir hamur elde edilir.
- Tava tereyağla yağlanır.
- Hamur tavaya yayılır.
- Üzerine sos sürülür.
- Doğradığımız malzemeler yayılır.
- En üste kaşar rendesi serpiştirilir.
- Küçük ocakta kısık ateşte tavanın kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Ilıyınca dilimlenip servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder