Arada sırada pirinç pilavını tavuklu yaparım.Tek başına ana yemek olarak değerlendirilebilir.Yanında enfes bir salatayla harika olur.
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 6 adet tavuk baget
- 3.5 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Tavuk bagetler haşlanıp didiklenir.
- Pirinç yarım saat sıcak suda bekletilir.
- Tencereye yağlar alınır.
- Didiklenmiş tavuklar eklenip 5 dakika kavrulur.
- Karabiber eklenir.
- Suda beklettiğimiz pirinçlerin suyu süzülüp yıkanarak tavukların üstüne eklenir.
- Pirinçler de kavrulduktan sonra sıcak tavuk suyu ve tuz eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
- Tencerenin üzerine kağıt havlu serilip kapağı kapatılarak 15 dakika demlendirilir.
- Demlenen pilav servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder