Translate

22 Ağustos 2014 Cuma

TAVUKLU PİRİNÇ PİLAVI


 Arada sırada pirinç pilavını tavuklu yaparım.Tek başına ana yemek olarak değerlendirilebilir.Yanında enfes bir salatayla harika olur.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 adet tavuk baget
  • 3.5 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağ 
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Tavuk bagetler haşlanıp didiklenir.
  • Pirinç yarım saat sıcak suda bekletilir.
  • Tencereye yağlar alınır.
  • Didiklenmiş tavuklar eklenip 5 dakika kavrulur.
  • Karabiber eklenir.
  • Suda beklettiğimiz pirinçlerin suyu süzülüp yıkanarak tavukların üstüne eklenir.
  • Pirinçler de kavrulduktan sonra sıcak tavuk suyu ve tuz eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Tencerenin üzerine kağıt havlu serilip kapağı kapatılarak 15 dakika demlendirilir.
  • Demlenen pilav servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder