Translate

24 Nisan 2015 Cuma

PEYNİRLİ RULO POĞAÇA


Puf puf yumuşacık poğaça severlere harika bir tarif.Mutlaka deneyin....


Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya veya 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-5 yemek kaşığı sıcak su
İç Harç İçin:
  • Beyaz peynir ve kaşar rendesi karışımı
  • İstenirse maydanoz
Sürmek İçin:
  • 2-3 kaşık erimiş tereyağ

Yapılışı:
  • Un karıştırma kabına alınır.
  • Tuz,şeker,kabartma tozu ve instant maya eklenip harmanlanır.
  • Unun ortasını açılıp sulu yoğurt,sıvı yağ,yumurta akı ilave edilir.
  • Az miktarda sıcak su eklenip yoğrulur.
Veya
  • Un karıştırma kabına alınır.
  • Tuz,şeker,kabartma tozu eklenip harmanlanır.
  • Unun ortası açılıp yaş maya,yumurta akı,sıvı yağ ve sulu yoğurt eklenir.
  • Sıcak suda ilave edilerek ortadaki sıvı malzemelerle maya eritilir.
  • Yanlardan un alınarak hamur yoğrulur.
  • Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.
  • Hamur iki eşit parçaya ayrılıp yuvarlanır.
  • Tezgaha un serpilir.
  • Hamurunda üzerine un serpilerek 25-30 cm çapında yuvarlak şekilde açılır.
  • Bıçakla 8 eşit üçgene bölünür.
  • Üçgenin uç kısmına doğru bıçakla 3 çizgi şeklinde kesilir.(uç kısmını ayırmıyoruz)
  • Üçgenlerin üzerine erimiş tereyağ sürülür.
  • Hamurların geniş kısmına iç harçtan yayılır.
  • sigar böreği sarar gibi sarılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür.
  • Tepside mayalandırılıp(yaklaşık 15-20 dakika) 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder