Mantar bizim evin sevilen sebzelerinden.Kavurmasından sıkılanlar için önereceğim bu lezzeti mutlaka deneyin.Biz ailecek çok sevdik.
Malzemeler:
- 1 kilo kültür mantarı
- 3-4 adet domates (ben 1.5 su bardağı domstes konservedi kulandım)
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Mantarı kavurmak için 4 kaşık zeytinyağ
- Domatesli sos için 3 kaşık zeytinyağ
- Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,köri
- Üzeri için kaşar rendesi
Yapılışı:
- Mantarlar yıkanıp,ayıklanıp doğranır.
- Tavaya zeytinyağ alınıp ısıtılır.
- Mantarlar eklenip harlı ayeşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Suyunu çekince ince kıyılmış sarımsak, tuz,köri ve kırmızı toz biber eklenip 1-2 dakika kavrulur.
- Soganlar yemeklik doğranır,domateslet rendelenir.
- Tavaya zeytinyağ alınıp ısıtılır.
- Soğan kavrulur.
- Soğanların üzerine salça ve domates eklenip 2-3 dakika kavrulur.
- Karabibet ve tuz eklenip karıştırılarak ocak kapatılır.
- Fırın kabı tereyağ ile yağlanır.
- Kavrulan mantarlar yayılır.
- Üzerine domatesli sos yayılır.
- 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
- Fırından alınıp üzerine kaşar rendesi serpilir.
- Kaşatlar eriyene kadar fırında tutulur.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
- Afiyey olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder