Translate

18 Nisan 2015 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KURU BÖRÜLCE YEMEĞİ


   Börülce C vitamini ve bitkisel proteinler yönünden zengin bir besindir.Sağlıklı olduğu kadar lezzetli olan börülceyi zeytinyağlı olarak pişirdim.Börülce severler için tarifim....


Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı kuru börülce
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 küçük havuç
  • 2 tane domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 adet kesme şeker
  • Tuz,karabiber
  • Üzeri için maydanoz

Yapılışı:
  • Börülceler akşamdan suda bekletilir.
  • Suyu süzülüp haşlanır.
  • Soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır.
  • Havuçlar küp doğranır.
  • Zeytinyağ tencereye alınıp ısıtılır.
  • Soğan ve sarımsaklar kavrulur.
  • Havuçlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Salçalar eklenip karıştırılır.
  • Domatesler rendelenip tencereye ilave edilir.
  • Haşlanan börülcelerin siyah suyu süzülüp soğuk suya alınır.
  • Tekrar süzülüp tencereye eklenir.
  • Tuz,karabiber,şeker eklenip karıştırılır.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
  • Kısık ateşte pişirilir.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek ılık veya soğuk olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder