Translate

17 Nisan 2015 Cuma

VİŞNE JÖLELİ BİSKÜVİLİ İRMİK PASTASI


 Büyük küçük herkesin beğeneceği hafif,pratik ve lezzetli tatlı tarifim var.



Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vişne jölesi
  • yarım paket kakaolu bisküvi

Yapılışı:
  • Vişne jölesi üzerindeki tarife göre hazırlanır.
  • Baton kalıp streç film ile kaplanır.
  • Vişne jölesi kalıba dökülür.
  • Donması için buzdolabında bekletilir.
  • Süt ,irmik,şeker tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Ilıyınca tatlının yarısı jölenin üzerine dökülür.
  • Kakaolu bisküvi doğrayıcıdan geçirilip un haline getirilip tatlının üzerine dökülür.
  • Tatlının kalan yarısı bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Streç filmin dışta kalan kısmı tatlının üzerine çevrilir.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletilip dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder