Az yağda sotelenen biber ve patatesler sarımsaklı yoğurtla buluşuyor.Kızartma kadar kalorili değil ama kızartma lezzetinde bir aperatif .Mutlaka deneyin...
Malzemeler:
- 3-4 adet orta boy patates
- 3-4 adet yeşil biber
- 1-2 kaşık sıvı yağ
- Tuz ,karabiber,kırmızı pul biber,kuru nane
- 4-5 kaşık sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
- Patatesler orta büyüklükte küpler halinde doğranır.
- Biberler halka halka doğranır.
- Yayvan tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır.
- Patatesler eklenir arada karıştırılarak sotelenir.
- Patatesler yumuşayınca biberler eklenip yine arada karıştırılarak yumuşayana kadar sotelenir.
- Tuz ve karabiber eklenip karıştırılarak ocak kapatılır.
- Ilıyınca sarımsaklı yoğurt eklenip karıştırılır.
- Üzerine kırmızı pul biber ve kuru nane serpiştirilip servis edilir.
- Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder