Translate

13 Haziran 2015 Cumartesi

DOMATESLİ MAKARNA


 Domates ve sarımsak makarnaya ayrı bir lezzet veriyor.Tam da yemede yanında yat olayı.Makarnayı isterseniz yardımcı yemek olarak isterseniz ana yemek olarak tüketebilirsiniz.Hafta sonları bizim soframızda ana yemek olarak yerini alıyor.Yanında yoğurt,salata ve turşuyla harikalar yaratıyor....


Malzemeler:
  • 1 paket makarna
  • 4-5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz,karabiber ve toz kişniş

Yapılışı:
  • 1 paket makarna bol suda haşlanır.
  • 4-5 domates minik küpler halinde doğranır.
  • 3 diş sarımsak ince kıyılır.
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenip karıştırılır.
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ısınmış tavaya alınıp ince kıyılmış sarımsaklar eklenir.
  • Küp küp doğradığımız domatesler eklenip eriyene kadar kavrulur.
  • Tuz,karabiber ve toz kişniş eklenip karıştırılır.
  • Haşlanan makarnalar süzülüp tereyağında kavrulur.
  • Domatesli sos makarnaya eklenip karıştırılır.
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder