Geçmiş kurban bayramınız kutlu olsun.Bayram ertesi pratik sütlü ve meyveli bu tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim.Denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 paket vanilyalı puding
- 1 poşet sade krem şanti
Şeftalili Sos İçin:
- 5 adet orta boy şeftali
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
Yapılışı:
- Süt tencereye alınıp pudingler eklenir.
- Karıştırılarak koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Pudingin ilk sıcaklığı çıkınca toz halde krem şanti eklenip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır.
- Büyük kare borcam veya 26 cm.'lik kelepçeli kalıba dökülür.
- Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra şeftali peltesi yapımına geçilir.
- Şeftalilerin kabukları soyulup püre haline getirilir.
- Tencereye püre halindeki şeftali ve sos malzemeleri alınıp karıştırılır.
- Karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Piştikten sonra blendırdan geçirilip Dolaptaki pudingin üzerine yayılır.
- 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder