Translate

8 Ekim 2014 Çarşamba

ŞEFTALİ PELTELİ PUDİNG


  Geçmiş kurban bayramınız kutlu olsun.Bayram ertesi pratik  sütlü ve meyveli bu tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim.Denemenizi tavsiye ederim...



Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilyalı puding
  • 1 poşet  sade krem şanti

Şeftalili Sos İçin:
  • 5 adet orta boy şeftali
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker

Yapılışı:
  • Süt tencereye alınıp pudingler eklenir.
  • Karıştırılarak koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Pudingin ilk sıcaklığı çıkınca toz halde krem şanti eklenip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır.
  • Büyük kare borcam veya 26 cm.'lik kelepçeli kalıba dökülür.
  • Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra şeftali peltesi yapımına geçilir.
  • Şeftalilerin kabukları soyulup püre haline getirilir.
  • Tencereye püre halindeki şeftali ve sos malzemeleri alınıp karıştırılır.
  • Karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra blendırdan geçirilip Dolaptaki pudingin üzerine yayılır.
  • 4-5 saat  buzdolabında beklettikten sonra servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder