Tavuk ve patates uyumunun lezzetli bir örneği.Ailecek çok sevdik....
Malzemeler:
Püre İçin:
- 4 orta boy patates
- 50 gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı süt
- Tuz,karabiber
Tavuk Kavurma İçin:
- 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gram tereyağ veya margarin
- 1 orta boy soğan ,1 büyük diş sarımsak
- Tuz,kırmızı toz biber,zerdeçal
Marinesi İçin:
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 diş sarımsak(İnce kıyılmış)
- Karabiber
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış tavuklar genişçe bir kaseye alınır.
- Üzerine marinasyon malzemeleri eklenerek karıştırılır.
- Buzdolabında 2-3 saat bekletilir.(ben sabah işe giderken hazırladım.dolapta yaklaşık 9-10 saat bekledi)
- Patateslerin kabukları soyulup yumuşayana kadar haşlanır.
- Pişen patatesler ilk sıcaklığı ile ezilir.
- Kısık ateşte tereyağ,süt eklenerek ezilerek pişirilir. veya pişirmeden tereyağ ve süt eklenerek ezilerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır.
- Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
- Döküm tava ısıtılıp zeytinyağı eklenir.
- Marine edilmiş tavuk etleri tavaya eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- İnce kıyılmış sarımsak ve piyazlık doğranmış soğanlar eklenir.
- Baharatlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Soğanların rengi değişince tereyağ eklenip 5 dakika daha kavrulur.
- Ocak kapatılacak sırada tuz eklenir.
- Patates püresi tabağa alınıp üzerine kavrulmuş tavuk etleri eklenerek servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder