Translate

14 Ekim 2014 Salı

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK KAVURMA


 Tavuk ve patates uyumunun  lezzetli bir örneği.Ailecek çok sevdik....


Malzemeler:

Püre İçin:
  • 4 orta boy patates
  • 50 gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz,karabiber
Tavuk Kavurma İçin:
  • 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gram tereyağ veya margarin
  • 1 orta boy soğan ,1 büyük diş sarımsak
  • Tuz,kırmızı toz biber,zerdeçal
Marinesi İçin:
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 diş sarımsak(İnce kıyılmış)
  • Karabiber

Yapılışı:
  • Kuşbaşı doğranmış tavuklar genişçe bir kaseye alınır.
  • Üzerine marinasyon malzemeleri eklenerek karıştırılır.
  • Buzdolabında 2-3 saat bekletilir.(ben sabah  işe giderken hazırladım.dolapta yaklaşık 9-10 saat bekledi)
  • Patateslerin kabukları soyulup yumuşayana kadar haşlanır.
  • Pişen patatesler ilk sıcaklığı ile ezilir.
  • Kısık ateşte tereyağ,süt eklenerek ezilerek pişirilir. veya pişirmeden tereyağ ve süt eklenerek ezilerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır.
  • Tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
  • Döküm tava ısıtılıp zeytinyağı eklenir.
  • Marine edilmiş tavuk etleri tavaya eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve piyazlık doğranmış soğanlar eklenir.
  • Baharatlar eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Soğanların rengi değişince tereyağ eklenip 5 dakika daha kavrulur.
  • Ocak kapatılacak sırada tuz eklenir.
  • Patates püresi tabağa alınıp üzerine kavrulmuş tavuk etleri eklenerek servis edilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder