Translate

22 Ekim 2014 Çarşamba

TAVUKLU NOHUT YEMEĞİ



Malzemeler:
  • 300-400 gram tavuk göğüs eti
  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber,kimyon,kırmızı toz biber


Yapılışı:
  • Tavuk göğüs eti minik kuşbaşı şeklinde doğranır.
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Zeytinyağı konulmuş tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • tavuklar eklenip kavrulmaya devam edilir.
  • Tavuklar suyunu çekince salça eklenip bir süre daha kavrulur.
  • Haşlanmış nohutlar eklenip karıştırılır.
  • Baharatlar ve tuz eklenir.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30-45 dk pişirilir.(yemeğin suyu özleşene kadar)
  • Sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder