Malzemeler:
- 300-400 gram tavuk göğüs eti
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz karabiber,kimyon,kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Tavuk göğüs eti minik kuşbaşı şeklinde doğranır.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Zeytinyağı konulmuş tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- tavuklar eklenip kavrulmaya devam edilir.
- Tavuklar suyunu çekince salça eklenip bir süre daha kavrulur.
- Haşlanmış nohutlar eklenip karıştırılır.
- Baharatlar ve tuz eklenir.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Kısık ateşte yaklaşık 30-45 dk pişirilir.(yemeğin suyu özleşene kadar)
- Sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder