Translate

8 Ekim 2014 Çarşamba

NAPOLİTEN SOSLU MAKARNA



    Napoliten sos İtalyanların en ünlü ve en klasik soslarından biridir.İtalya'nın Napoli kentine özgüdür.Ana maddesi domatestir.Makarna ve pizzaların vazgeçilmezlerindendir.Yaz domatesi ve mis kokulu fesleğenle pişen sosun tadına doyum olmaz.Bu bilgilerden sonra gelelim tarife...


Malzemeler:
  • 1 paket makarna(ben kelebek makarna kullandım)
  • Haşlamak için su
Napoliten Sos İçin:
  • 2 su bardağı domates püresi
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Karabiber,tuz
  • 4-5 iri fesleğen yaprağı
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı:
  • Makarna kaynamış suya atılarak dişe gelecek şekilde(aldante) haşlanır.
  • Sos için soğan yemeklik doğranır.
  • Sarımsaklar ince kıyılır.
  • Zeytinyağ ve tereyağ tavaya alınır.
  • Tereyağ eriyince soğan ve sarımsak eklenip kavrulur.
  • Salça eklenip kavrulur.
  • Domates püresi eklenip karıştırılır.
  • Tuz ,karabiber ,ince kıyılmış fesleğen ve su eklenip karıştırılır.
  • Blendırdan geçirilip suyunu çekinceye kadar pişirilir. 
  • Haşlanıp süzülen makarnanın üzerine dökülüp servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder