Translate

12 Ekim 2014 Pazar

TAVADA BİBERİYELİ TAVUK


    
  Etlerin pişirilmeden önce marine edilmesi yemeğin lezzetine lezzet katıyor.Hele birde pişirirken demir döküm tava kullanılırsa lezzetine lezzet katıyor....


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü (fileto şeklinde dilimlenecek)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Marine İçin:

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 diş sarımsak(İnce ince dilimlenmiş)
  • Karabiber,Kırmızı toz biber
  • Kekik 
  • Biberiye(ben kuru biberiye kullandım)

Yapılışı:
  • Fileto halinde dilimlenen tavuk göğüs etleri genişçe bir kaba alınır.)
  • Marine malzemeleri eklenerek karıştırılır.
  • 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
  • Demir döküm tava veya yapışmaz tabanlı tava ısıtılır.
  • Yağ eklenir.
  • Tavuklar eklenip önce bir yüzü sonra diğer yüzü pişirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder