Etlerin pişirilmeden önce marine edilmesi yemeğin lezzetine lezzet katıyor.Hele birde pişirirken demir döküm tava kullanılırsa lezzetine lezzet katıyor....
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü (fileto şeklinde dilimlenecek)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Marine İçin:
- 1 çay bardağı süt
- 2 diş sarımsak(İnce ince dilimlenmiş)
- Karabiber,Kırmızı toz biber
- Kekik
- Biberiye(ben kuru biberiye kullandım)
Yapılışı:
- Fileto halinde dilimlenen tavuk göğüs etleri genişçe bir kaba alınır.)
- Marine malzemeleri eklenerek karıştırılır.
- 3-4 saat buzdolabında bekletilir.
- Demir döküm tava veya yapışmaz tabanlı tava ısıtılır.
- Yağ eklenir.
- Tavuklar eklenip önce bir yüzü sonra diğer yüzü pişirilip servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder