Translate

19 Ekim 2014 Pazar

MAYASIZ HAMURDAN PİZZA


 
   Canınız pizza istiyor ama hamurun mayalanması için vaktiniz yok.İşte tam size göre bir tarif.Hamur 5 dakika içinde hazır.Pizzanın üzeri için malzemelerinizi hazırlarken hamurunuzun dinlenmesi yeterli.Sonuç mükemmel.Mutlaka deneyin derim.


Malzemeler:
Hamur İçin:
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (6-7 kahve fincanı un yeterli geliyor.Yinede siz unu azar azar ekleyin.)
Üzeri İçin:
  • Sucuk
  • Sosis
  • Domates,siyah zeytin(ben bunları kullandım siz istediğiniz malzemeyi tercih edebilirsiniz)
  • Kaşar rendesi
Sos İçin:
  • 3-4 yemek kaşığı ketçap
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik

Yapılışı:
  • Karıştırma kabına yumurta,yoğurt ve sıvı yağ alınıp karıştırılır.
  • Tuz,şeker ve kabartma tozu eklenir.
  • Azar azar un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Sucuk,sosis,domates doğranır.
  • Zeytinin çekirdekleri çıkarılıp diğer malzemelerle karıştırılır.
  • Ketçap ve sıvı yağ karıştırılıp kekik eklenir.
  • Fırın tepsisi yağlanır.
  • Hamur elle bastırılarak tepsiye yayılır.
  • Üstüne ketçaplı sos sürülür.
  • Rendelenmiş kaşarın bir kısmı serpilir.
  • Üzeri için hazırladığımız malzemeler yayılır.
  • 200 derece ısıtılmış fırına verilir.
  • Fırından almaya yakın kalan kaşar rendesi serpilir.
  • Kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur.
  • Ilıyınca dilimlenip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder