Bu meşhur poğaçayı bende yaptım.Harika oldu.Tadanlar çok beğendi.Ertesi günlere kaldığında mikrodalga veya başka şekilde ısıtılınca ilk tazeliği ve yumuşaklığında.Denemenizi tavsiye ediyorum...
Malzemeler:
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- Poğaçaları bulamak için galeta unu
- İç harcı için peynir ve maydanoz karışımı
Yapılışı:
- Yoğurt ve sıvı yağ karıştırma kabına alınıp karıştırılır.
- Tuz ve şeker eklenip karıştırılır.
- Kabartma tozları eklenir.
- Un yavaş yavaş eklenerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur 45dk.-1 saat dinlendirilir.
- Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılır.
- Elle bastırılarak hamur inceltilir.
- Ortasına peynirli harç konulup yuvarlak şekil verilir.
- Galeta ununa bulanıp fırın tepsisine dizilir.
- 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.(20-25 dk.)
- Sıcak veya ılık servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder