Translate

13 Ekim 2014 Pazartesi

3-2-1 POĞAÇASI


    Bu meşhur poğaçayı bende yaptım.Harika oldu.Tadanlar çok beğendi.Ertesi günlere kaldığında mikrodalga veya başka şekilde ısıtılınca ilk tazeliği ve yumuşaklığında.Denemenizi tavsiye ediyorum...


Malzemeler:
  • 3 adet kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Poğaçaları bulamak için galeta unu
  • İç harcı için peynir ve maydanoz karışımı


Yapılışı:
  • Yoğurt ve sıvı yağ karıştırma kabına alınıp karıştırılır.
  • Tuz ve şeker eklenip karıştırılır.
  • Kabartma tozları  eklenir.
  • Un yavaş yavaş eklenerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamur 45dk.-1 saat dinlendirilir.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılır.
  • Elle bastırılarak hamur inceltilir.
  • Ortasına peynirli harç konulup yuvarlak şekil verilir.
  • Galeta ununa bulanıp fırın tepsisine dizilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.(20-25 dk.)
  • Sıcak veya ılık  servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder