Translate

13 Ekim 2014 Pazartesi

MANTAR KAVURMA


   Mantar hem besleyici hem de lezzetli bir sebze.Bizim evin vazgeçilmezlerinden.


Malzemeler:
  • 1 kilo kültür mantarı
  • 2 küçük kuru soğan
  • 2 orta boy yeşil biber
  • Tuz,karabiber,kimyon,köri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı:
  • Mantarlar yıkanıp temizlenir.
  • Çok ince olmayacak şekilde dilimlenir.
  • Tavaya veya yayvan bir tencereye sıvı yağ alınır.
  • Mantarlar eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. (Mantarlar çok sertse su eklenip yumuşayana kadar pişirilir.)
  • Soğanlar piyazlık,biberler yemeklik doğranır.

  • Soğan ve biber mantarlara eklenir.(yağı az gelirse ekleyebilirsiniz)
  • Soğan ve biber yumuşayana kadar arada karıştılarak kavrulur.
  • Tuz ve baharatlar eklenip 5 dakika daha kavrulup ocaktan alınır.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder