Translate

7 Kasım 2013 Perşembe

DOLANGAÇ(KIRMA BÖREK)


Dolangaç göçmenlerin sıklıkla yaptığı pratik ve oldukça lezzetli bir börektir.Aslında biz dolangaç olarak biliyoruz.Her yörede ki göçmenlere göre değiştiğini öğrendim.İnternette yaptığım araştırmalarda daha çok kırma börek dendiğini öğrendim.Adı ne olursa olsun çok lezzetli.Deneyin derim....


Malzemeler:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 150 gr. beyaz peynir
  • 3 yufka

Yapılışı:
  • Yoğurt ve yağ karıştırılıp sos hazırlanır.
  • Yufka düz bir zemine yayılıp üstüne sostan sürülür.
  • Peynir üçe bölünüp yufkanın yarısına serpiştirilir.
  • Yufkanın yarısı peynirlerin üstüne kapatılıp ortada birleşecek şekilde büzüştürülür.
  • Dört parmak genişliğinde kesilerek tepsiye dizilir.
  • Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • Kalan sosa yumurta eklenip karıştırılır.
  • Sos tepsideki böreğin üzerine sürülür.!80 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder