Translate

14 Kasım 2013 Perşembe

KIYMALI KARNABAHAR


 Karnabaharı çok seven olmaz.Ben her kış nerdeyse her hafta yaparım.Bu akşam oğlum benim için mi yaptın anne diyerek kucağıma atladı ve 2 tabak bitirdi.Karnabahar seven bir çocuğumun olması ne güzel.



Malzemeler:
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 300 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan 
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Karnabahar parçalara ayrılıp yıkanır.
  • Soğan yemeklik doğranır.Yayvan bir tencereye(karnıyarık tenceresi gibi) yağ konularak soğanlar rengi dönene kadar kavrulur.
  • Kıyma eklenip 5 dakika kavrulur.
  • Salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.Karıştırılmaya devam edilerek 2-3 dakika daha kavrulup parçalara ayrılmış karnabaharlar eklenir.
  • Yaklaşık 2 çay bardağı kaynamış su eklenerek orta ateşte karnabaharlar yumuşayana kadar pişirilir.Arada kontrol edilmeli ki karnabaharlar çok yumuşayıp ezilmesin.
  • Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder