Translate

29 Kasım 2013 Cuma

BEYAZ VE KAŞAR PEYNİRLİ MİLFÖY BÖREĞİ


Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.Geçen hafta şehir dışında olunca tarif yayınlayamadım ve uzak kalınca da tekrar başlamak zaman aldı...Pratik bir çorba ve börek tarifiyle geri döndüm....



Malzemeler:
  • Kişi sayısına göre milföy
  • Beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi karışımı
  • Maydanoz
  • Çörek otu
  • Yumurta sarısı

Yapılışı:
  • Milföy hamurları oda sıcaklığında yumuşatılır.
  • Hamurlar merdane ile tek yönde açılarak dikdörtgen elde edilir.
  • Peynir karışımı ve maydanoz karıştırılır.Bu karışımdan hamurun üzerine yayılır ve rulo şeklinde sarılır.
  • Yanlardan sıkıştırılarak tepsiye dizilir.
  • Yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun.......



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder