Translate

6 Kasım 2013 Çarşamba

KABAK TATLISI


Sonunda muradıma erdim...Havaların soğumaya başlamasıyla balkabağı çıksa da tatlısını yapsam demeye başlamıştım.Salı günü pazarda görünce aldım.Bugün de pişirip afiyetle yedik....
İstanbul'daki arkadaşlarım bu muhteşem  lezzetle tanıştırdı beni.Onlara çok teşekkür ederiyorum...



Malzemeler:
  • 1 kilo bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı iri parçalanmış ceviz

Yapılışı:
  • Bal kabağı istenilen şekilde dilimlenip tencereye alınır.
  • Üstüne şeker serpiştirilip bir gece bu şekilde bekletilir.
  • Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Servis tabağına alınıp 1 saat buzdolabında bekletilir.
  • Üstüne ceviz serpilerek servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder