Translate

3 Kasım 2013 Pazar

PİZZA


 Çocukların hoşuna gideceğini de düşünerek dün öğlen gelen misafirlerim için pizza yaptım.Aslında benim yaptığım bir hamur tarifi vardı. Fakat daha başka nasıl tarifler bulabilirim diye internette dolaşırken yeşil kivi'de pizza tarifine rastladım.Benim hamur tarimle aynı fakat mayalandırılması buzdolabında oluyor.İlgimi çekti ve denemeye karar verdi.Vaktim olmadığı için mayalandırmam kısa sürdü.Buna rağmen sonuç mükemmeldi. Denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
Hamur için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Sos için:
  • 2-3 domates
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • Tatlı kaşığının ucuyla salça
  • Kekik,tuz

Üzeri için:
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Biber,mantar,zeytin,sucuk,sosis

Yapılışı:
  • Sos için domates rendelenir.zeytinyağı tavaya alınır.Domates ve kekik eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Hamur için sıvı malzemeler karıştırılır.Maya ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan poğaça hamurundan biraz sert hamur yoğrulur.
  • Hamurun üstü örtülerek en az 8 saat buzdolabında mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur bir daha yoğrulup 4 eşit parçaya ayırılır.
  • Bir parça 32 cm lik kalıp için  yeterli oluyor.
  • Hamur tepsi ebadında elle açılarak tepsiye yerleştirilir.
  • Üstüne domatesli sostan sürülür.
  • Üzeri için hazırlanan malzemelerden koyulur.
  • 250 derece ısıtılmış fırına verilir.
  • 4 dakika sonra tepsi çıkarılıp kaşar rendesi serpilir.Kaşar eriyene kadar pişirilir. 
  • Yüksek sıcaklıkta piştiği için sık sık kontrol edilir.
  • Dilimlenerek servis edilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder