Translate

17 Kasım 2013 Pazar

ISPANAKLI MİNİK BÖREK


Evde kalan yufkaları ve doğranmış ıspanağı bu sabah kahvaltısında değerlendirdim.Ispanaklı böreği çok severim.Yufkam az olunca(2 tane) kol böreği gibi sarıp dilimleyerek pişirdim.Oldukça lezzetliydi.


Malzemeler:
  • 2 yufka
  • 300 gram doğranmış ıspanak
  • 2 küçük soğan
  • tuz,karabiber,kırmızı toz biber

Sos için:
  • 3 kaşık yoğurt
  • yarım çay bardağı süt
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un

Yapılışı:
  • Soğanla beraber ıspanak kavrulup tuz ve baharatlar eklenerek iç harç hazırlanır.
  • Sos malzemeleri karıştırılır.
  • Yufka düz bir zemine yayılır.Üstüne sostan sürülür.
  • Yufkanın yarısı diğer yarısının üstüne kapatılıp sostan sürülür.
  • Geniş kenarına iç harç kyulup rulo şeklinde sarılır.4parmak genişliğinde kesilerek fırın tepsisine dizilir.
  • Üstüne yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpiştirilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder