Translate

14 Kasım 2013 Perşembe

PATATESLİ RULO BÖREK

Pazardan aldığım yufkalarım rulo şekline girdi.İç harcında da patates kullandım.Denemeye değer...





Malzemeler:
  • 4 yufka
  • 3 adet orta boy patates
Sos için:
  • 1 subardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta 
  • 50 gram margarin veya tereyağ
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
Yapılışı:
  • Patates rendelenir.Tavaya yağ konulup patatesler eklenir.Patatesler karıştırılarak ve kaşığın tersiyle ezilerek yumuşayana kadar pişirilir.
  • Margarin eritilip süt,yoğurt,yumurta ve patatesler eklenerek karıştırılır.
  • Yufkanın ilki düz zemine serilir.Hazırlanan harcın bir kısmı yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayılır.İkinci yufka harç serdiğimiz yufkanın üstüne yayılıp aynı işlem uygulanır.Yufkalar bitene kadar devam edilir.
  • 4 kat halindeki yufkalarımız kenarlarından katlanarak rulo halinde sarılır.2 parmak genişliğinde dilimlenerek tepsiye dizilir. 
  • Yoğurt ve yumurta karıştırılıp dilimlerin üzerine sürülür.
  • 4-5 saat buzdolabında bekletilip 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder