Translate

1 Kasım 2013 Cuma

SİMİT YAPIMI


  Bu hafta içinde lezzet dergisinin eski bir sayısını karıştırırken simit tarifine rastladım.Tarif pratik geldi ve fotoğraftaki simit oldukça lezzetli görünüyordu.Ben de hemen denedim.Bizim buralarda kazan gevreği denilen bir simit çeşidi vardır.Görüntü ve lezzetliyle aynısı oldu diyebilirim.Akşam eşimden sabah da arkadaşlarımdan olumlu eleştiriler aldım.Kısacası denemeye değer bir tarif....

Malzemeler:
  • 2.5 su bardağı un
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik su
  • Susam

Yapılışı:
  • Un ,su  ve maya karıştırılarak pürüzsüz bir hamur yoğrulur.
  • Hamurun üzeri örtülerek  yarım saat dinlendirilir.
  • hamur 6 eşit bezeye ayrılır.
  • Bezeler un serpilmiş zeminde iki ucundan çekip uzatılarak rulo yapılır.
  • Rulo ikiye katlanıp belik örülür gibi sarılır.
  • İki ucu birleştirilip halka şekli verilir.
  • Pekmez ve su karıştırılarak yayvan bir kaba alınır.
  • Simitler pekmezli suya batırılıp aralıklı olarak fırın tepsisine dizilir.
  • Üstüne susam serpilip 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Çıtır çıtır simitleriniz hazır.Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder