Malzemeler:
- 1 kilo yeşil fasulye
- 1 iri soğan
- 3-4 adet domates veya 2su bardağı kışlık domates sos
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,kimyon
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Fasulye ayıklanıp istenilen şekilde dilimlenerek yokanır.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Döküm tencere veya çelik tencerenin alt kısmına soğanlar.(ben pişirirken döküm tencere kullandım.)
- Sarımsaklar kıyılıp fasulyeyle karıştırılır.
- Fasulyeler tenceredeki soğanın üstüne yayılır.
- Zeytinyağı fasulyelerin üstüne dökülür.
- Domatesler küp küp doğranıp fasulyelerin üstüne yayılır.
- Tuz,karabiber,kimyon ve şeker serpilir.
- En son su eklenip kısık ateşte pişirilir.(Kontrol edilip su eksik kalırsa eklenir.)
- Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder