Translate

17 Kasım 2014 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE




Malzemeler:

  • 1 kilo yeşil fasulye
  • 1 iri soğan
  • 3-4 adet domates veya 2su bardağı kışlık  domates sos
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:
  • Fasulye ayıklanıp istenilen şekilde dilimlenerek yokanır.
  • Soğan yemeklik doğranır.
  • Döküm tencere veya çelik tencerenin alt kısmına soğanlar.(ben pişirirken döküm tencere kullandım.)
  • Sarımsaklar kıyılıp fasulyeyle karıştırılır.
  • Fasulyeler tenceredeki soğanın üstüne yayılır.
  • Zeytinyağı fasulyelerin üstüne dökülür.
  • Domatesler küp küp doğranıp fasulyelerin üstüne yayılır.
  • Tuz,karabiber,kimyon ve şeker serpilir.
  • En son su eklenip kısık ateşte pişirilir.(Kontrol edilip su eksik kalırsa eklenir.)
  • Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder