Translate

21 Kasım 2014 Cuma

KIRPIK BÖREK (PEYNİRLİ)


  Pratik ve lezzetli bir börek.Deneyin derim...


Malzemeler:
  • 3 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 100 gram beyaz peynir
  • 100 gram kaşar rendesi
  • Maydanoz
  • Üzerine serpmek için çörek otu

Yapılışı:
  • Yufka düz bir zemine serilip rulo yapılır.
  • 2 parmak genişliğinde dilimlenip rulolar açılır.
  • Diğer 2 yufkayada aynı işlem uygulanır.
  • Sü,yoğurt,yumurta ve yağ karıştırılıp sos hazırlanır.
  • Hazırladığımız yufkaların yarısı yağlanmış küçük boy borcama yayılır.
  • Üzerine hazırladığımız sosun yarısı gezdirilir.
  • Peynirler ve ince kıyılan maydanoz karıştırılıp yufkanın üzerine yayılır.
  • Kalan yufkalar peynirin üzerine yayılıp kalan sos dökülür.
  • Üzerine çörek otu serpiştirilip 180 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder