Elif Korkmazel'in Kaynasın Tencereler programında görüp sevgili eşimin yetiştirdiği reyhanlarla yaptım bu pilavı.Reyhan çok harika bir lezzet kattı.Denemeniz tavsiye ederim.
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 orta boy domates
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- Tuz,karabiber,kuru nane
- Yarım demet reyhan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
- Soğan ve biberler iri şekilde doğranır.(Piyazdan biraz daha küçük)
- Zeytinyağ ve tereyağ tencereye alınıp tereyağ eritilir.(ben döküm tencere kullandım)
- Soğan ve biberler eklenip kavrulur.
- Domates kabuklu şekilde irice doğranıp tencereye eklenerek kavrulur.
- Domateslerin kavrulma esnasında tuz,kuru nane ve karabiber eklenip karıştırılır.
- Bulgur eklenip bir kaç dakika daha kavrulur.
- Suyu eklenip pişirilir.
- Pilav piştikten sonra ince kıyılan reyhan eklenip karıştırılarak 1o dakika demlenmeye bırakılır.
- Demlenen pilavımız servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder