Sizlerle paylaştığım akşam menümün ana yemeği patlıcan musakkaydı.Patlıcan ve etin lezzetli birleşimi.Misafirlerim tarafından çok beğenildi....
Malzemeler:
- 1 kilo kemer patlıcan
- 4-5 tane orta boy patates
- 500 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- Karabiber,kimyon kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Patlıcanlar alacalı soyulur.Yuvarlak veya istenilen şekilde dilimlenir.Kızgın yağda kızartılır.
- Patateslerde soyulup yuvarlak veya elma dilimi şeklinde dilimlenip kızgın yağda kızartılır.(Ben actifiryda kızarttım)
- Fırın kabına önce patatesler yayılır.Patateslerin üstüne patlıcanlar yayılıp kenara alınır.
- Tava ocağa alınıp ısıtılır.Kıyma tavaya alınır.
- Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- Soğan ve biberler doğranıp kıymaya eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Soğan ve biberler piştikten sonra salça ve domates eklenip karıştırılır.Baharatlarda eklenip karıştırılır.
- 1 çay bardağı su eklenip 10 dakika pişirilir.
- Kıyma piştikten sonra fırın kabındaki patlıcanların üzerine yayılır.
- Bir tane domates,2 tane biber dilimlenerek kıymanın üzerine dizilir.
- 200 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder