Translate

25 Ocak 2014 Cumartesi

FIRINDA PATLICAN PATATES MUSAKKA


 Sizlerle paylaştığım akşam menümün ana yemeği patlıcan musakkaydı.Patlıcan ve etin lezzetli birleşimi.Misafirlerim tarafından çok beğenildi....



Malzemeler:
  • 1 kilo kemer patlıcan
  • 4-5 tane orta boy patates
  • 500 gram kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • Karabiber,kimyon kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • Patlıcanlar alacalı soyulur.Yuvarlak veya istenilen şekilde dilimlenir.Kızgın yağda kızartılır.
  • Patateslerde soyulup yuvarlak veya elma dilimi şeklinde dilimlenip kızgın yağda kızartılır.(Ben actifiryda kızarttım)
  • Fırın kabına önce patatesler yayılır.Patateslerin üstüne patlıcanlar yayılıp kenara alınır.
  • Tava ocağa alınıp ısıtılır.Kıyma tavaya alınır.
  • Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Soğan ve biberler doğranıp kıymaya eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Soğan ve biberler piştikten sonra salça ve domates eklenip karıştırılır.Baharatlarda eklenip karıştırılır.
  • 1 çay bardağı su eklenip 10 dakika pişirilir.
  • Kıyma piştikten sonra fırın kabındaki patlıcanların üzerine yayılır.
  • Bir tane domates,2 tane biber dilimlenerek kıymanın üzerine dizilir.
  • 200 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder