Muzla hazırladığım bu kek çok beğenildi.Muzun fındık ve cevizle yarattığı aroma harikaydı.Mutlaka bu keki denemelisiniz.Bu tarif için 'Reyhan Kokulu Mutfağıma' teşekkürlerimi sunuyorum.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı eritilmiş margarin
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 adet muz
- 1 su bardağı irice çekilmiş fındık ceviz karışımı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 1+3/4 su bardağı un
- Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
- Süt ve limon suyu karıştırılıp beklemeye alınır.
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Eritilmiş margarin ve süt eklenip karıştırılır.
- Ezilmiş muz ve ceviz-fındık karışımı eklenir.
- Karbonat,vanilya ve un eklenip karıştırılır.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına veya tepsiye dökülür.
- 175 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir.
- Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder