Translate

28 Şubat 2015 Cumartesi

MAGMA KEK


  Kreması ile pişen harika bir kek.İçindeki kremasıyla,üzerindeki meyveli sosuyla kek yerine pasta da denilebilir.Bence çok pratik bir pasta.Mutlaka deneyin derim.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un
  • Sosu için hazır meyve sosu
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket labne peyniri

Yapılışı:
  • Öncelikle kreması hazırlanır.
  • Labne haricindeki malzemeler tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
  • Kremanın ilk sıcaklığı çıkınca labne peyniri eklenip homojen bir karışım olana kadar karıştırılıp soğutulur.
  • Krema soğurken kek için yumurta ve şeker çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  • Limon kabuğu rendesi ilave edilir.
  • Un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpılır.
  • Yağlanmış 26-28 cm. çapındaki kelepçeli kek kalıbına dökülür.
  • Soğuttuğumuz krema yanlarda boşluk kalacak şekilde kekin üstüne dökülür.

  • 180 derece ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirilir.
  • Kek ılıyınca buzdolabına alınıp 1 saat bekletilir.
  • Paket üzerindeki tarife göre meyveli sos pişirilir.
  • Ilıyınca dolaptaki kekin üzerine dökülür.
  • Mümkünse buzdolabında bir gece bekletilip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder