Translate

20 Şubat 2015 Cuma

SARMA POĞAÇA


  Çok lezzetli ve pratik bir tarif.Mutlaka deneyin.


Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz ve şeker 
İç harcı:
  • 100 gram lor peyniri
  • 150 gram beyaz peynir
  • 100 gram kaşar peyniri

Yapılışı:
  • Un karıştırma kabına alınır.
  • Kabartma tozu ve maya eklenir.
  • Diğer malzemelerde eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.(kıvamı tutmazsa un ekleyebilirsiniz.)
  • Hamur unlanmış düz bir zeminde 60-40 cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Hamurun üzerine kenarlardan 2 cm boşluk kalacak şekilde önce lor peyniri serpilir.
  • Sırayla beyaz peynir ve kaşar peynir rendelenir.
  • Hamurda boşluk kalan kısma su sürülür.
  • Geniş kenardan başlayarak rulo şeklinde sarılır.
  • 2 parmak genişliğinde dilimlenip hafif üzerine bastırılarak tepsiye dizilir.
  • 10 dakika tepside mayalandırılır.
  • Yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder