Translate

16 Şubat 2015 Pazartesi

TAVUKLU MANTAR KAVURMA


 Tavuk ve mantar mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden.İkisinin aynı yemekte kullanılması harikalar yaratıyor.Pratik ve lezzetli bu yemeği keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 500 gram tavuk göğüs veya kalça eti
  • 1 kilo mantar
  • 2 adet yeşil veya çarliston biber
  • 1 adet irice kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz,karabiber,köri

Yapılışı:
  • Mantarlar yikanıp doğranır.
  • Tavuklar minik kuşbaşı şeklinde doğranır.
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ ısıtılmış teflon wok tavaya alınıp mantarlar eklenir.
  • Suyunu salıp çekene kafar kavrulur.
  • Döküm tava ısıtılıp doğradığımız tavuklar eklenir.
  • Tavuklar syunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • 3 kaşık zeytinyağı eklenir.
  • Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve ince doğranmış biberler eklenip kavrulur.
  • Salça eklenip karıştırılır.
  • Mantarlar ve tereyağ eklenip karıştırılır.
  • Tuz ve baharatlar eklenerek 10 dakika kavrulur.
  • Ocak kapatılıp sıcak olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder