Tavuk ve mantar mutfaklarımızın vazgeçilmezlerinden.İkisinin aynı yemekte kullanılması harikalar yaratıyor.Pratik ve lezzetli bu yemeği keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz.
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğüs veya kalça eti
- 1 kilo mantar
- 2 adet yeşil veya çarliston biber
- 1 adet irice kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz,karabiber,köri
Yapılışı:
- Mantarlar yikanıp doğranır.
- Tavuklar minik kuşbaşı şeklinde doğranır.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ ısıtılmış teflon wok tavaya alınıp mantarlar eklenir.
- Suyunu salıp çekene kafar kavrulur.
- Döküm tava ısıtılıp doğradığımız tavuklar eklenir.
- Tavuklar syunu salıp çekene kadar kavrulur.
- 3 kaşık zeytinyağı eklenir.
- Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve ince doğranmış biberler eklenip kavrulur.
- Salça eklenip karıştırılır.
- Mantarlar ve tereyağ eklenip karıştırılır.
- Tuz ve baharatlar eklenerek 10 dakika kavrulur.
- Ocak kapatılıp sıcak olarak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder