Translate

7 Şubat 2015 Cumartesi

PATATES PASTASI


 Davet sofralarınız,çay saatleriniz,gün masalarınız için harika bir tarif.Deneyin derim....


Malzemeler:
  • 6 adet patates
  • Yarım limon
  • 25  gram margarin
  • tuz,karabiber
  • 1 kavanoz garnitür
  • 4-5 yemek kaşığı mayonez
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • Üzeri için süzme yoğurt ve sarımsak karışımı

Yapılışı:
  • Patatesler haşlanır.
  • Hafif ılıyınca ezilip püre haline getirilir.
  • Tuz,karabiber,limon suyu,magarin eklenerek karıştırılır.
  • Garnitüre doğranmış kornişonlar ve mayonez eklenip karıştırılır.
  • Baton kek kalıbına buzdolabı poşeti veya streç film serilip hafif yağlanır.
  • Püre haline getirdiğimiz patatesin yarısı kalıba konulup düzleştirilir.
  • Patatesin üzerine hazırladığımız mayonezli garnitür yayılır.
  • Patatesin kalan yarısı garnitürün üzerine yayılıp düzleştirilir.
  • 1-2 saat buzdolabında bekletilip servis tabağına ters çevrilir.
  • Üzeri sarımsaklı süzme yoğurt,kornişon turşu ve havuçla süslenip servis edilir.(siz istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz)
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder