Davet sofralarınız,çay saatleriniz,gün masalarınız için harika bir tarif.Deneyin derim....
Malzemeler:
- 6 adet patates
- Yarım limon
- 25 gram margarin
- tuz,karabiber
- 1 kavanoz garnitür
- 4-5 yemek kaşığı mayonez
- 3-4 adet kornişon turşu
- Üzeri için süzme yoğurt ve sarımsak karışımı
Yapılışı:
- Patatesler haşlanır.
- Hafif ılıyınca ezilip püre haline getirilir.
- Tuz,karabiber,limon suyu,magarin eklenerek karıştırılır.
- Garnitüre doğranmış kornişonlar ve mayonez eklenip karıştırılır.
- Baton kek kalıbına buzdolabı poşeti veya streç film serilip hafif yağlanır.
- Püre haline getirdiğimiz patatesin yarısı kalıba konulup düzleştirilir.
- Patatesin üzerine hazırladığımız mayonezli garnitür yayılır.
- Patatesin kalan yarısı garnitürün üzerine yayılıp düzleştirilir.
- 1-2 saat buzdolabında bekletilip servis tabağına ters çevrilir.
- Üzeri sarımsaklı süzme yoğurt,kornişon turşu ve havuçla süslenip servis edilir.(siz istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz)
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder