Makarnayı en yakın arkadaşı bilen tüm sevdiklerinizle paylaşacağınız krema, mantar ve körinin tadını verdiği harika bir makarna.
Malzemeler:
- 400 gram mantar
- 1 paket bavette makarna
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema
- 2 çay kaşığı köri
- Kaşar rendesi
- Tuz
Yapılışı:
- Makarna bol suda haşlanır.
- Mantarlar temizlenip dilimlenir.
- Mantarlar limonlu suda 5 dakika haşlanır.
- Tencereye zeytinyağ eklenip ısıtılır.
- Mantarlar eklenip 2-3 dakika kavrulur.
- Tuz ve köri eklenip 2 dakika daha kavrulur.
- Tereyağ ve krema eklenip kaynatılır.
- Kaşar rendesi eklenir.
- Haşlanan makarnalar eklenip karıştırılarak sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder