Translate

4 Şubat 2015 Çarşamba

KÖRİLİ MANTARLI KREMALI MAKARNA


 Makarnayı en yakın arkadaşı bilen tüm sevdiklerinizle paylaşacağınız krema, mantar ve körinin tadını verdiği harika bir makarna.


Malzemeler:
  • 400 gram mantar
  • 1 paket bavette makarna
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema
  • 2 çay kaşığı köri
  • Kaşar rendesi 
  • Tuz

Yapılışı:
  • Makarna bol suda haşlanır.
  • Mantarlar temizlenip dilimlenir.
  • Mantarlar limonlu suda 5 dakika haşlanır.
  • Tencereye zeytinyağ eklenip ısıtılır.
  • Mantarlar eklenip 2-3 dakika kavrulur.
  • Tuz ve köri eklenip 2 dakika daha kavrulur.
  • Tereyağ ve krema eklenip kaynatılır.
  • Kaşar rendesi eklenir.
  • Haşlanan makarnalar eklenip karıştırılarak sıcak servis edilir.
  • Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder