Humus yapımı zor gibi görünse de hazır konserve haşlanmış nohut ve blendırla 10 dakikada harikalar yaratabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı ılık su
- 2-3 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Üzeri için sıvı yağ,kırmızı pul biber,sumak
Yapılışı:
- Nohutun kabukları soyulur.
- Yarım çaybardağı kadar nohut ayrılır.
- Ezebildiğimiz kadar çatal ve ya ezici ile ezilir.
- Blendıra alınıp üzerine tahin,su,ezilmiş sarımsak ve kimyon eklenip pütürsüz bir kıvam alana kadar çekilir.
- Servis tabağına alınır.
- Ayırdığımız nohutlar humusun üzerine yayılır.
- Üzerine sıvı yağla kırmızı toz biber yakılıp dökülür.
- Sumak serpiştirilip servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder