Translate

6 Mart 2015 Cuma

HUMUS


 Humus yapımı zor gibi görünse de hazır konserve haşlanmış nohut ve blendırla 10 dakikada harikalar yaratabilirsiniz.


Malzemeler:
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Üzeri için sıvı yağ,kırmızı pul biber,sumak

Yapılışı:
  • Nohutun kabukları soyulur.
  • Yarım çaybardağı kadar nohut ayrılır.
  • Ezebildiğimiz kadar çatal ve ya ezici ile ezilir.
  • Blendıra alınıp üzerine tahin,su,ezilmiş sarımsak ve kimyon eklenip pütürsüz bir kıvam alana kadar çekilir.
  • Servis tabağına alınır.
  • Ayırdığımız nohutlar humusun üzerine yayılır.
  • Üzerine sıvı yağla kırmızı toz biber yakılıp dökülür.
  • Sumak serpiştirilip servis edilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder