Pratik bir o kadar da lezzetli.Büyük küçük herkesin hoşuna gidecek hafif bir sütlü tatlı...
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Üzeri için kivili jöle
- 2 adet kivi
Yapılışı:
- Süt,irmik ve şeker tencereye alınarak karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirilir.
- Vanilya eklenip karıştırılır.
- Kelepçeli kalıba dökülür.
- Ilıyınca buzdolabına konulup yarım saat bekletilir.
- Kiviler dilimlenip irmik tatlısının üzerine dizilir.
- Jölesi üzerinde yazan tarife göre hazırlanır.
- Tatlının üzerine dökülür.
- Buzdolabında jöle donana kadar bekletilip dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder