Translate

6 Şubat 2015 Cuma

KAŞARLI DOMATESLİ LAVAŞ BÖREĞİ


  Tadanlar bu böreği çok beğendiler.Ani gelen misafirler ve kahvaltı sofralarınız için pratik ve lezzetli bir börek.Denemenizi tavsiye ediyorum.



Malzemeler:
  • 4 adet lavaş
  • 100 gram kaşar rendesi
  • 2 küçük domates
Sos için:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta

Yapılışı:
  • Sos malzemeleri karıştırılıp çırpılır.
  • Domates minik minik doğranıp kaşar rendesiyle karıştırılır.
  • Fırın kabı margarinle yağlanır.
  • Biri kat lavaş fırın kabına konulup sosun bir kısmı üzerine dökülür.
  • İkinci lavaşta konulup üzerine sostan dökülür.
  • Domates kaşar karışımı lavaşın üzerine yayılır.
  • İç harcın üzerine lavaş konulup sostan dökülür.
  • Kalan son lavaşda konulup kalan sos dökülür.
  • 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
  • İlk sıcaklığı çıkınca dilimlenip servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder