Çok lezzetli.Deneyin derim.
Malzemeler:
- 1 kilo pırasa
- 2 adet havuç
- 1 küçük kahve fincanı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 adet kesme şeker
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
- Havuç ve pırasa doğranır.
- Tencereye zeytinyağı alınıp ısıtılır.
- Havuç konulup 2-3 dakika kavrulur.
- Ardından pırasa eklenip 2-3 dakika daha kavrulur.
- Salça,tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
- Portakal suyu,su,şeker ve pirinçler eklenip kısık ateşte pırasa ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
- Ilık veya soğuk olarak servis edilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder