Translate

18 Şubat 2015 Çarşamba

PORTAKALLI PIRASA


  Çok lezzetli.Deneyin derim.


Malzemeler:

  • 1 kilo pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 küçük kahve fincanı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 adet kesme şeker
  • Tuz,karabiber

Yapılışı:
  • Havuç ve pırasa doğranır.
  • Tencereye zeytinyağı alınıp ısıtılır.
  • Havuç konulup 2-3 dakika kavrulur.
  • Ardından pırasa eklenip 2-3 dakika daha kavrulur.
  • Salça,tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
  • Portakal suyu,su,şeker ve pirinçler eklenip kısık ateşte pırasa ve havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Ilık veya soğuk olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder