Harika bir et yemeği.Denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 500 gram dana antrikot et
- 1 paket kültür mantarı
- 1 adet iri soğan
- Tuz
Marinesi İçin:
Yapılışı:
- Et jülyen şekilde doğranır.
- Bir kaseye alınıp üzerine marinasyon malzemeleri eklenip karıştırılır.
- 2-3 saat buzdolabında bekletilir.
- Mantarlar temizlenip doğranır.
- Tuzlu limonlu suda mantarlar 10 dakika haşlanır.
- Actifry 3 dakikaya ayarlanıp ısıtılır.
- 3 dakika sonunda etler eklenip 15 dakikaya ayarlanıp pişirilir.
- Etler pişince kenara ayrılır.(Wok tavadada yapılabilir.Tava ısıtılır.2 yemek kaşığı yağ eklenir.Etlerde eklenerek pişinceye kadar kavrulur.)
- Soğanlar piyazlık doğranır.
- Döküm tava 5 dakika ısıtılıp zeytinyağı eklenir.
- Soğan eklenip sotelenir.
- Mantarlar ve tuz eklenip sotelemeye devam edilir.
- Pişirdiğimiz etler eklenip 10 dakika daha sotelenip ocak kapatılır.
- Sıcak servis edilir.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder