Translate

27 Haziran 2014 Cuma

SAC KAVURMA


  Et yemekleri arasında en sevdiğim yemekler arsında yer alır.Dolapta et varsa akla ilk  gelen yemektir diye düşünüyorum.Herhalde sevmeyen yoktur.Teflon kaplama kavurma tavasında yaptım.Ama demir döküm kavurma sacınız varsa dahada lezzetli olacaktır.En kısa zamanda demir döküm kavurma sacı edinmeyi planlıyorum.Bu tarifimi de denemeyi ihmal etmeyin :))


Malzemeler:
  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 tane orta boy çarliston biber
  • 2 irice domates
  • 4 kaşık zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz ,karabiber,kimyon,kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ


Yapılışı:
  • Sacımız ocağa alınıp ısıtılır.
  • Etler eklenip suyunu salıp çekene kadar arada karıştırılarak kavrulur.
  • Zeyatinyağı eklenip karıştırılır.
  • Soğanlar yarım ay şeklinde ,biberlerde ikiye bölünüp ince ince doğranıp etlere ilave edilir.
  • Arada karıştırılarak soğan ve biberler kavrulur.
  • Baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Domatesler küp şekilde doğranıp etlerin üzerine eklenir.
  • En son su eklenerek domatesler yumuşayıp suyunu çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın tuz ve tereyağ eklenip karıştırılır.
  • Sıcak olarak servis edilir.
  • Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder