Translate

13 Ocak 2014 Pazartesi

YOĞURTLU PATLICAN YATAĞINDA TAVUK

Yaklaşık 1 ay önce yaptığım bir türlü yayınlayamadığım bir tarif...Çok pratik ve lezzetli...Akşam yemekleri için çok lezzetli bir alternatif...


Malzemeler:
  • 500 gr. tavuk göğsü
  • 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Marinesi için:
  • Yarım çay bardağı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Kırmızı toz biber,köri

Yapılışı:
  • Tavuklar jülyen doğranır.
  • Marine için malzemeler karıştırılıp tavuklar bu sosun içinde 4-5 saat bekletilir.
  • Közlenmiş patlıcan tereyağında ezilerek kavrulur.
  • Tavuk ısınmış tencere veya tavaya alınıp ağzı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
  • 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak suyla ezilir.
  • Tavukların üstüne eklenir.Suyu çekinceye kadar pişirilir.
  • Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılıp patlıcanın üzerine dökülür.
  • Yoğurdun üstüne kavrulan tavuklar konulup servis edilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder