Yaklaşık 1 ay önce yaptığım bir türlü yayınlayamadığım bir tarif...Çok pratik ve lezzetli...Akşam yemekleri için çok lezzetli bir alternatif...
Malzemeler:
- 500 gr. tavuk göğsü
- 1 kavanoz közlenmiş patlıcan
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Marinesi için:
- Yarım çay bardağı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Kırmızı toz biber,köri
Yapılışı:
- Tavuklar jülyen doğranır.
- Marine için malzemeler karıştırılıp tavuklar bu sosun içinde 4-5 saat bekletilir.
- Közlenmiş patlıcan tereyağında ezilerek kavrulur.
- Tavuk ısınmış tencere veya tavaya alınıp ağzı kapalı olarak suyunu salıp çekene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
- 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak suyla ezilir.
- Tavukların üstüne eklenir.Suyu çekinceye kadar pişirilir.
- Yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılıp patlıcanın üzerine dökülür.
- Yoğurdun üstüne kavrulan tavuklar konulup servis edilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder