Translate

29 Ocak 2014 Çarşamba

BAZLAMA

Yaklaşık 1.5 ay önce yaptığım araya başka şeylrin girdiği tarifi şimdi yayınlıyorum.
Hangimiz sevmez ki şöyle sıcacık tereyağla yağlanmış bazlamaları.Bi de yanında tulum peyniri ve yeşil zeytin.....Yine ağzımın suyu aktı.Azra  mmm ekmek çok güzel diyerek yemesi çok hoşuma gitti.Hadi bakalım mutfağa..yanına da çay demlemeyi unutmayın.....




Malzemeler:

  • 3 su bardağı köy unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Alığı kadar su

Yapılışı:

  • Un,tuz ,şeker ve mayayı yoğurma kabına alalım.
  • Azar azar suyu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.
  • bir saat ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır.
  • Bezeler unlanır.
  • Unlanan bezeler elle veya merdane yardımıyla 1 parmak kalınlığında açılır.
  • Sacda veya teflon tavada çevrilerek pişirilir.
  • Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder